tisdag 30 april 2013

Valborg

Idag är det tisdag, valborg.

Imorse gick jag upp vid 7.20, sjuktaxin skulle komma kl 8.30. Men jag fick ett sms redan kl 8.15 att han stod o väntade, blev lite stressad då fast jag var klar. Hade väldigt ont i rygg o ben på morgonen, svårt att få på mig skorna, sen nerför trapporna gick bra, sen skulle jag få ut rollatorn, det gick mindre bra, men då kom chauffören o hjälpte mig.

När jag kom till sjukhuset gick jag o anmälde mig, sen gick jag till kiosken (kristallen) o köpte en festis o en liten fralla med ost,skinka. Jag tog 2 tuggor av mackan skinkan smakade inte bra. Jag tog mig en mugg med varm choklad på avdelningen (dagavd) Så kl 9 eller strax efter så startade medicineringen, först fick jag saker mot illamående + 2 andra grejer en halvtimme innan man började med cellgifterna. Jag var klar vid kl 13 så det tog inte hela dagen som det brukade göra. Jag hade med mig stickningen men jag hann inte sticka något, satt o pratade i telefon med Maria o med Robban.
När jag skulle hem idag så behövde jag inte vänta i 1 timme på sjuktaxin hem, nästan 30 min.

Var trött när jag kom hem, så jag har sovit resten av dagen, man blir trött av medicinerna som man får innan cellgifterna. Tyvärr hade jag inte orken att gå till nån brasa, Patrik grillade idag o så åt vi klyftpotatis till det.
Imorgon ska vi grilla med Marie o Stefan, skulle nog vilja ha något annat än klyftpotatis då, kanske potatisgratäng eller nån annan potatis grej.


Ikväll betalade vi alla räkningar, denna månad va inte rolig, tur som va har inte räkningen sen jag låg inne kommit, den ska väl betalas nästa månad hoppas jag.

Iveckan nu måste jag ringa kvartersvärden så han får skriva på min ansökan om ramp o dörröppnare där nere, se va det något mer jag måste göra, jo hitta nr till min handläggare på fk, fick ett brev i går, o jag har skickat in en ansökan som detta brev handlade om, så jag måste ringa o höra med henne om detta, fattar inget...måste bara hitta lappen med nr först  =)


Nästa vecka ska jag få cellgifter igen, men jag vet inte vilken dag det blir, får väl en kallelse i veckan skulle jag tro.


Ja nu har jag inte så mycket mer att skriva om.

Hejsvejs

Läkarbesök idag.

Idag var jag på läkarbesök, Patrik följde med mig. Hon frågade hur jag mådde lyssnade på lungorna gjorde en syn undersökning ja kollade det mesta.
Det blev tal om cellgifter det har jag varit inställd på att det skulle bli det.
På 4 veckor så kommer jag få cellgifter 1gång i veckan men kommer att vara ledig en vecka. Så det var ju bra. Jag varjuju orolig att jag skulle få ligga inne en vecka o få cellgifter o sen vara ledig en men så blev det ju inte.
När läkaren hade sagt sin plan så frågade jag om sommaren våra planer med husvagnen. Hon sa att hon kunde ringa dom iveckanövik o höra om jag kan få cellgifterna där eller om man skulle ta en paus under sommaren. Så det känns jätte bra att det kommer bli husvagn i sommar.
För när hon sa att jag skulle få cellgifter under sommaren så trodde jag att det var kört med husvagnen.

När jag skulle hem så ringde sköterskorna efter en sjuktaxi. Jag satt o väntade o väntade. Efter 45min gick jag o frågade henne i receptionen där nere att jag hade nu väntat i 45min o jag undrade vart min bil var. De skickade en nybbil så jag var hemma vid 16.30 då var jag helt slut i benen. Trappan upp va den längsta som jag har gått i kändes det som. När jag kom in höll jag på att ramla hade ingen ork alls i kroppen men som tur va fick jag tag i hatthyllan .

Efter vi åt så har jag sovit det blev lite gående idag och det känner jag av nu i ben o rygg.



Igår va det söndag. Då använde vi pengarna som jag fick av Sophie m familj o Karin m familj. Då åt jag,Patrik,Pontus,Marie o Stefan på Kina. Så jag tackar igen för pengen . Vi åt gott o hade en trevlig stund. Men jagtackarsaknade några saker på buffen . Jag testade en grej med kyckling det stod att den skulle vara stark o det vadetden tyckte jag.


Ska nu försöka somna om ska vara på sjukhuset imorgon kl 9 för då ska jag få cellgifterna. Första omgången. Det är inte säkert att man tappar håret det är olika till person till person så vi märker ju om det lossnar.
Nästa vecka kommer min syster hit Maria o hennes son Anton de ska vara här under veckan. Nu blir det ju en dag som jag får cellgifter men jag tror att det kommer att gå fort inte en hel dag som förut men det märker jag ju oxå sen.

Nä nu ska jag sova.


Hejsvejs

lördag 27 april 2013

Denna vecka har gått fort

Denna vecka har rusat fram, har inte hunnit med riktigt.
På tisdagen så kom det 4 st från avanserad hemsjukvård, 1 läkare, 1 sköterska, 1 arbetsterapeut och en till som ska lära sig yrket tror jag, hon sa knappt nåt. Patrik var ju oxå med. De pratade om vad de gjorde, hur de kunde hjälpa mig, de var väl här 1 timme. Sen på torsdagen så skulle arbetsterap,, o en sköterska som ska ha mig som sitt "ansvar". Arbetst. hade med sig e duschpall, hon gillade inte den jag hade fast jag tycker att den har fungerat bra, sen en upphöjning på toan med armstöd. Sen hade hon med ett papper som jag ska fylla i en ansökan om en ramp + dörröppnare, så det ska jag få kvartersvärden att skriva under.
Sköterskan tog blodproverna på mig, så då slipper jag åka in så tidigt på måndag till sjukhuset o ta dom, då åker jag istället kl 13 in till sjukan. Ska då träffa läkaren, o måste även komma ihåg att de måste förlänga min tid för sjukresor, den går ut nu sista april sa de när jag ringde o beställde sjukresan i torsdags.
På tisdag ska jag ev få cellgifter står det på kallelsen. Det får jag väl veta på måndag när jag träffar läkaren.

Vad har annars hänt i veckan.. Jag hade besök av Challan visst va det i onsdags, jo jag tror det. Sen har det inte hänt så mycket mer.

Idag kom Åsa förbi o hälsade på, hon hade med en badrock till Pontus o badbyxor, o 2 vinterjackor till nästa vinter.
Pontus o Patrik var på badkalas, Wilma o Rasmus hade sitt kalas där, jag stannade hemma.

Imorgon är det söndag, då ska jag, Patrik, Pontus, Stefan o Marie åka och äta kinamat. Fick pengar på alla hjärtansdag av Sophie m familj o Karin m familj, så nu tänkte vi gå ut o äta. Pontus säger ju att han älskar kinamaten, men det är glassen som man får sen han älskar  =)


Nån har spillt nåt på tangenterna, så vissa bokstäver måste man trycka hårt på, speciellt N.


Inget bra på tvn är det heller.


Just det Helena från jobbet var ju förbi en sväng idag, hon hade med sig lite stoppning som jag kan fylla kuddarna med, har inte börjat sy än, måste ha mer stoppning, ingen annan som har stoppning liggandes hemma som ni vill bli av med? jag tar gärna emot eller köper av det. Ska försöka ta mig in till stan snart o kolla efter det.

Ingen som vill köpa en bäddsoffa?? jag kan skicka en bild på den om nån vill se, vi gav 300kr för den, skulle vilja ha det för den, men kan gå ner lite i pris, skulle behöva bli av med den ganska så snart..

Idag åt jag tonfisksallad som jag gjorde i torsdags o den var JÄTTE god idag,
Se kom jag ju på att Erika bjöd på mat i tisdags, torsk i äggsås, och det var oxå jättegott, ska försöka mig på att göra det en dag. Nu blev jag sugen på Nancys tonfisksås, den är ju så god, provade att göra den för några år sen, men det blev nåt helt annat....kanske man ska våga testa att göra den igen, det borde finnas nåt recept på nätet....


Nu ska jag se om Patrik har lust att se nån film, han sitter o spelar nåt spel han lånar av Stefan.

Hoppas ni har/har haft en trevlig lördag.

Hejsvejs

måndag 22 april 2013

En ny vecka med nya utmaningar

En ny vecka. Jag fick åka hem i fredags på premiss över helgen, så jag hade kvar en plats om jag skulle bli dålig igen. Det var så skönt att få åka hem, men det va lite jobbigt att gå ner till bilen från avdelningen, man hade ju inte rört på sig så mycket.

Innan jag åkte hem så hann jag få besök, Challan kom och hälsade på mig  =) det var lika trevligt som vanligt, hon hade köpt med sig lite fika som vi fikade på.

Vid kanske 2 tiden kom Patrik o Pontus o hämtade mig.
Jag fick ju på torsdagen en rollator som jag ska ha inne, den ser ut som den som jag har ute men med mindre hjul, sen följde det med en bricka som man kan sätta på sittsen. Jag har haft användnig av den hemma nu, så jag är glad att jag sa att jag ville ha en.

När vi iallafall väl var hemma så skulle man uppför trapporna, det var tungt, fick ta det lugnt upp. Nu försöker jag gå en del inne för att få upp orken i benen igen.
Det är så härligt att vara hemma, visst det är ju ett annat tempo här än på sjukhuset, men man är hemma....

På lördagen kom Robban förbi med en bit smörgåstårta, han fyllde år, riktigt gott va det.
På fredagen åt vi grekisk pyttipanna, det är oxå så himla gott, fick äta det till lunch idag, hade tänkt äta tonfisksallad, men den tog Patrik med sig till jobbet, vi åt tonfisksallad igår, Pontus gillade det men Samuel var inte förtjust i det (sallad)  vi måste göra den igen snart är så sugen på tonfisksallad fortfarande.

Igår köpte vi en ny tvättmaskin, när jag åkte in på sjukan så gick ju såklart tvättmaskinen sönder, så jag gav Patrik pengarna som jag fick från cancerfonden så vi fick en ny maskin, om man har tur så får man en tvätt tid i tvättstugan, Vi fick en tid i lördags då var tvättkorgen full, o då var det knappt inga kläder från mig där, o patrik bokade tiden fredagen efter jag åkte in till sjukhuset. Visst det fanns ju tider på vardagarna kl 7, men då börjar han ju jobba.

Nästa vecka så ska jag träffa läkaren, o då får jag väl veta hur de har tänkt, jag vet att det blir cellgifter. Men jag vet inte hur ofta, jag HOPPAS att det är 1 gång i veckan, för isåfall så kan vi nog åka iväg med husvagnen till Gullvik, o att man kanske kan göra så jag kan ta cellgifterna där för de har en dagvårdsavdelning där, för jag var där en sväng i sommras, men jag får väl höra mer om det som sagt i nästa vecka, det värsta som skulle vara är att jag får cellgifter 1 vecka och är ledig 1 vecka osv, det skulle vara det värsta. Om det skulle bli som jag vill o det inte går att jag får ta cellgifterna där så kan jag ju ta tåget till umeå, det är ju en timmes resa med tåget..


Idag så kom en kvinna från hemsjukvården hon pratade med mig, så imorgon kommer det en annan sköterska o läkare hit från hemsjukvården som ska prata mer om dom, vad de gör, så jag ska få hemsjukvård o det är ju bra, då kan jag ringa dom om jag har funderingar, mera värk osv, Patrik ska oxå vara hemma då och höra på dom.

Idag fyllde Stefan år, Maries sambo, jag stannade hemma äter fortfarande penicillin mot infektionen i kroppen o lunginflamationen, så jag ville inte utsätta mig för mera tyvärr =(

Sen så ringde läkaren som jag har haft under veckan som jag låg inne, så hon skrev ut mig. Jag frågade henne hur stor den nya tumören va, o den är STOR, den ligger som i buken mot ryggen, o det är som flera som har blivit en, storleken är 6,5*9*14cm så den är stor, så jag hoppas cellgifterna kan förminska den.

Idag blev det pizza, bjöd Erika på pizza oxå, men jag var inte så hungrig, åt knappt en fjärdedel av pizzan, så jag har lite lunch imorrn.


Nu är jag klar med presenten som jag har stickat på, jag stickade igår de där sockarna oxå, bebisen kommer inte kunna ha det förrän i höst, så då kan det vara bra med sockar på fötterna. Jag blev nöjd över arbetet iallafall o det är  huvudsaken. Vi får hoppas att mamman till bebisen glömmer bort vad hennes bebis ska få =)

Present



Nu ska jag testa att sticka en annan tröja men med en giraff på, så jag ska när jag har skrivit klart här lägga upp maskorna på stickan.


God natt


HejSveJs





onsdag 17 april 2013

Är fortfarande på sjukhuset

Ligger fortfarande kvar på sjukhuset. Fick feber igen i måndags. Fick även höra av en annan läkare att jag har förändringar på levern oxå, varför säger inte läkaren det som va här i lördags när han ändå säger allt skit o jag hade Patrik här... Det jag tyckte han gjorde fel var att han bara började prata på fast Pontus var här o hörde allt, varför inte säga innan han börjar prata att nu ska jag berätta en sak och det kanske inte är bra för pojken att höra, kanske jag ska be en sköterska ta han o bjuda på en glass...  Så  tycker jag, iallafall förbereda oss, nu fick han spela på Patriks mobil o ha hörlurar på sig, men det kändes helt fel.

Hela måndagen så sov jag, o hela tisdagen.Man har inte så mycket att göra.Måndagen sov jag för jag hade feber.

Idag Onsdag har jag känt mig pigg, har varit vaken hela dagen. Patrik har varit förbi en stund, han har varit hemma med Pontus som har haft lite feber tror jag det va o rosslig, snorig.

Om värdena ser bra ut i helgen så kanske jag får åka hem i några timmar på lördag. Så jag hoppas att de kommer se bra ut, de har gått upp o ner under veckan, har inte hört hur de såg ut idag så de måste ju ha varit bra när de inte har sagt något..

Läkarna här har ännu inte hört något av gynläkaren, om vilken behandling som ska ges, jag kan inte börja i veckan med någon behandling, men man vill ju veta något.

Så mycket mera har inte hänt. Maten här är kass, så jag äter bara fil o flingor, har tagit nån pan pizza men där blir kanterna hårda, jag längtar efter en god kebebpizza med vitlökssås och en god pizzasallad å va gott.....


Jag är fortfarande uppsväld, men ikväll gick jag själv till duschen så jag har fått mer ork i benen det känns SÅ skönt, slipper man ringa på klockan hela tiden. Fast det är skönt att bli serverad sin fil o slippa gå o hämt den....



Nä nu ska jag avsluta har inget mer att skriva om.

Hejsvejs

lördag 13 april 2013

Det var ett tag sen.

Det var ett tag sedan. Fick ju feber förra fredagen, den gick upp och ner hela tiden. På söndagen började jag få kramper i benen när jag rörde mig de blev värre o värre, sen sov jag hela tiden oxå, var trött. Men på torsdagen efter 17 tiden efter ett krampanfall jag skrek av smärta. Ringde jag till sjukhuset ett nr som man kunde ringa under andra tider för när man ringer till sin avd så vet de inte något. Men hon jag pratade med tyckte att jag skulle åka in, hon undrade om jag kan ta mig in, då sa jag nej, för när jag rör mig gör det ont, klarar nog inte att gå nedför trapporna o sitta i bilen. Då sa hon att vi fick ringa efter en ambulans, så Patrik ringde en.
De kom, tror att de va nybörjare, de hade inte satt nålen rätt i venporten, sen va det en massa andra saker men det orkar jag inte skriva om. Fick en del medicin, så venporten fungerade fast den satt fel. Sen in på akuten.

Där tog de massa prover, min sänka var över 300, nu har det sjunkit den är inte på normal ännu men den har sjunkit. När de var klar fick jag åka upp till onkologen, ligger på avd E.  Jag ser helikopter plattan.

På fredagen (igår) fick jag göra en lungröntgen, idag fick jag svar att det kunde ha varit en lunginflamation en liten. Senare fick jag tid för skiktröntgen, men det gick inte att ligga på plattan,så vi skulle göra ett nytt försök idag.
Sen gjorde jag inte så mycket mera, fick 2 påsar med blod, såg på Lets Dance fanns sen inte så mycket mer att se på finns inte så många kanaler mer än 1,2,4,6, svt24 o kumdskapskanalen. sen finns ju barnkanaler men det brukar inte vara något bra där.


Idag blev jag väckt de skulle kolla blodtrycket, men somnade sen om. Vaknade sen vid halv 9 av världens värk i ryggen. En sköterska kom in med medicin, tog de jag fick i mig sen tog vattnet slut. Sen började jag känna att jag va nr2 nödig, hade kvar en slang efter ett drop, så jag ringde efter sköters. Det tog ett tag innan de kom så  jag sa att jag måste på toan NU är jätte bajsnödig. Ena sköterskan hade aldrig träffat mig då frågar hon den andra sköterskan om jag kan gå själv, varför inte fråga mig som ligger där i sängen.  Fick iallafall göra det jag behövde göra, sen hon den "nya" skötersk. drog i katetern lite så har fått lite ont, har sagt till om det till den bra sköterkan.

Sen fick jag en tid för skiktröntgen vid 11. Så jag fick dricka en halv liter kontrastvätska igen, det smakar ju inget för det är mest vatten sen fick jag en del andra mediciner som skulle hjälpa mot värken i ryggen.  När kl va fem i 11 körde de mig till röntgen. Denna gång gick det bra med ryggen klarade av att lägga mig, men då började vänster ben att värka istället. Men klarade av det.
Sen åkte vi upp på rummet. 
Sen kom mina 2 killar Pontus o Patrik <3 <3

När de var här kom en läkare.

Han kom inte med de bästa nyheeterna.

Det har ökat i kotorna så det förklarar varför jag har fått ondare i ryggen.

Sen var jag mer svullen uppe vid njuren.

Sen var det de som har gjort att jag har värk i vänster ben och kramperna i benen som jag har haft den senaste veckan. Jag har en STOR tumör på vänster sidan nedanför revbenen. På måndag ska läkarna diskutera hur/vad som ska hända. Operera gick inte. så kanske att det blir cellgifter igen, kanske strålning. Jag får veta på måndag vad de har tänkt.
Jag HOPPAS att jag klarar  mig till husvagnssemestern jag vet inte hur länge jag blir kvar. Det kommer bara nya o nya cancerskitar helatiden det känns för jävligt just nu.
Vi har sagt till Pontus att mamma har fått nya cancermonster i magen och den är elak. Han sa att han önskade att han kunde trolla för då skulle han trolla bort all cancer.
Det var skönt att Patrik var här när jag fick beskedet.....

Älskar er Patrik o Pontus  <3



Nu ska jag snart få hjälp med duschningen, det va ett tag sen. Senast va i torsdags morgon.....


Hoppas ni får en trevlig lördag.

Kram på er



Hejsvejs

söndag 7 april 2013

Helg.....

Nu skriver jag från mobilen så stavfel kan förekomma. Igår va det fredag. Jag o Pontus var hemma. Vi såg på filmer han hade ingen kompis att leka med alla var borta. Jag insåg att jag hade lite feber var mer öm i kroppen så jag kollade te
mpen hade då 37.9 det är feber för mig. Sen kom Patrik hem o gjorde maten pasta o köttfärsås i ugnen så dwt blir som en gratäng. Jätte gott är det. På kvällen så tog vi det bsra lugnt. 

Idag lördag så hade jag ingen feber men var fortfarande öm ikroppen, mer än vad jag brukar vara. Har vikt ett berg med tvätt skönt när högen är borta tills nästa hög kommer : sen märkte jag en del av Pontus kläder som var omärkta. 
Sen kom hon Eva som ska låna Blixten ibland hon skulle duscha han o det gick bra.
Idag så blev det klyfrpotatis o fläskfile. Tog tempen igen o då hade jag feber igen 38.5  så i med alvedon. Jag vill inte va sjuk på måndag när jag ska träffa läkaren äntligen får hoppas att det går över..


Ja det hänt något annat lite tråkigheter i torsdags men det skriver jag inte här om. Inte just nu iallafall. Jag kan säga att jag blev arg då iallafall. Nu är jag inte arg längre på denna person.


Nä nu ska jag väl försöka sova.


hejsvejs

torsdag 4 april 2013

4 April

Jag har ingen bra överskrift så det får bli datumet.

Igår var det onsdag, då kom Challan hit på besök, hon hade köpt med sig mackor från Nisses, va hette den nu, det var iallafall västerbottenost, potatischips, sallad o vad det nån skinka av nåt slag, hette den kanske vindelsmacka?? den var god iallafall  =) sen hade hon köpt  biskvier, Patrik fick min när han kom hem =) tiden gick så fort när hon va här. Hon hjälpte mig värma Pontus lunch, ge katten mat, plocka in i diskmaskinen =)  Tack för hjälpen.

Senare på eftermiddagen blev jag jätte trött, Pontus o jag såg på smurfarna på netflix, jag somnade, sov från o till, sen efter maten somnade jag oxå, vet inte när jag vaknade.
Hade riktigt ont i benet igår det var en nerv som var jobbig, ville inte ge sig.

På måndag ska jag få träffa en läkare, läkare nr 8. En sköterska ringde igår o sa det (en av de trevliga sköterskorna) och då sa jag att jag är så less på att träffa alla dessa läkare, alla säger olika saker så man vet inte vem man ska lyssna på, den ena säger att jag ska in var 3dje vecka för att få detta mot skelettet o den andre sätter en tid om 3 månader. Sköterskan tyckte oxå att det var konstigt, o hon såg att jag hade haft oturen att träffa så många läkare, hon förstod inte hur läkarna har tänkt. Den läkare som jag nu ska träffa hör inte till gynonkologen, men hon kanske kan något om denna smärta, vi får se på måndag. Så det blir en heldag på måndag, kl 10 ska jag ta blodprov som tar 2 sek, sen vänta till kl 11 för att träffa läkaren, och hur lång tid kan det ta, 30-45 min kanske, sen ev vänta om jag inte får detta mot skelettet efter läkarbesöket, annars så skulle jag få det efter jag hade varit hos kuratorn o där har jag tid kl 13-14, så jag vet inte när jag får komma hem på måndag.

Hade vunnit en skylander på tradera till Pontus, som skulle ha kommit fram innan han fyllde år, men nu gjorde den det inte för jag fick från posten att det saknades porto så jag var tvungen att lösa ut det, 22kr blev det, 12 kr för porto och 10kr för deras avgift. Mailade henne o frågade i förra veckan om hon hade satt på frimärken, å ja det hade hon gjort. Idag kom paketet och man ser inga märken efter några frimärken. Kollade då hennes omdömen, då har det hänt samma sak med en annan, hon fick oxå lösa ut paketet fast hon hade betalat frakt, skrev till denna säljare igen o skrev att jag hade kollat på hennes omdömen o samma sak hade hänt förut med en av hennes affärer o det tyckte jag va konstigt. det hade kostat mig lika mycket o köpt en ny efter detta sammanlagt har jag betalat 123kr för gubben. Ska se om hon erbjuder sig att betala tillbaka för jag skrev att man ser inga märken efter några frimärken...


Igår hade jag ju tänkt sticka klart tröjan, har 4 varv kvar, men så blev det inte, ska försöka sätta mig sen o sticka klart.

Väckte idag den glade 17 åringen kl 12.15 alltid lika glad.
Funderar på att börja redan nu med maten, ska göra köttfärsås o pasta in i ugnen, det blir som en gratäng, då är den ju klar när Patrik kommer hem vid 17. Fast jag är sugen på amerikanska pannkakor, ska kolla hur mycket mjölk som behövs, för köttfärsen håller ju sig tills imorgon, Patrik plockade fram den från frysen igår kväll. Han försov sig imorse, han åkte hemifrån kl 8.20.

Vad var det mer jag skulle skriva om. Har börjat känna mig svagare i benen inte konstigt när jag inte kan gå så långt utan hjälp medel. Ska få en rollator att ha hemma nu. Och tror att jag kommer att försöka gå mer ute nu när det blir lättare att gå när det inte är nån snö på marken, har tänkt att kanske värken jag får efter jag har varit på maxi som ex, kanske är träningsvärk, så då kanske jag ska ut o promenera dagen efter oxå, det jag har det svårt med är att ta mig för att gå ut, för jag vet hur jobbig trappen är när jag ska in igen.  Hörde att det skulle bli snö i helgen, det får vi hoppas att det inte stämmer.

Något annat som har hänt idag....... nä.  Värk som vanligt har sovit dåligt för värken i vänster ben, o rygg. Igår lyckades jag ryka bort morfinplåster, så vi bytte ut alla ( Challan hjälpte mig) för det var den som var 100 som jag lyckades ta bort.

Till sommaren ska jag ta ut mina semesterdagar som jag har kvar från förra året, en liten extra inkomst då, det kan behövas om man ska vara i husvagnen hela sommaren, och jag hoppas verkligen att det går att man inte får mer ont eller att det blir nåt annat skit, det skulle inte förvåna mig. Just nu lutar det mot Gullvik, nära sjukhuset o det är ju bra. Ska kolla upp vad det kostar att vara där en månad. Kanske man kan få ett bra pris om man säger att vi ska bo där x antal veckor. Jag tycker att man borde få ett bra pris, men det är jag det, så tycker väl inte dom.  kollade vad det skulle kosta att bo x antal veckor på gullvik o det skulle gå på över 9000kr halv dyrt.....

nä nu ska jag gå och kolla vad vilken mat jag ska laga.


hejsvejs

onsdag 3 april 2013

2 April

Igår var det 1 april, blev inte lurad vad jag vet om. Som alla hjärtans dag så har jag dåliga minnen om 1 april. Det var 2009 och det var den dagen som jag blev opererad. Den morgonen var jag lugn, var inte orolig eller rädd, förrän de hade rullat in mig i korridoren innan alla op salar, där de har olika sängar parkerade. Där förstod jag att detta var på riltigt, de ska operera bort cancer som jag har i livmoderhalsen. Fick nästan panik där, så de blev tvungna att ge mig lite lugnande.
Jag hade tur att jag var första op den dagen. Kommer ihåg att det tog en stund innan allt var ditsatt, honn som skulle sätta ryggbedövningen, var inte den bästa, hon fick sticka några gånger, men när det väl va gjort så går det fort att bedövningen tar.
Det kom en tjej  ner springande (studerande) som frågade mig om hon fick vara med under op och titta på, så det fick hon va. Efter det somnade jag.
När jag vaknade så var man halvt borta. De körde upp mig på rummet, där väntade Patrik o Lissan oxå tror jag eller om hon kom senare. Jag var som borta till och från under hela kvällen, kommer ihåg att jag blev dålig o va tvungen att kräkas både på kvällen o morgonen och det gjorde ONT.
Så nåt bra 1 april minne har jag inte. Nu är det 4 år sen. Ärret på magen ser man inte så mycket av, fast nu är jag så uppsvälld så det kanske gör så att det inte ses så mycket.


Annars igår 1 April 2013 så hände det väl inte så mycket, vi var hemma jag o Pontus. Jag satt o stickade lite, Helen försökte lära mig hur man gjorde knapphål när man stickar, men jag fattade inte så det slutade med att vi la ner stickningen för den kvällen. Tror jag var trött o hade ingen ork.

Jag o Patrik frostade av frysen, det var mycket is.Men nu är det gjort, så rensade vi ut lite oxå, gamla matlådor, mat. Nu är frysen is fri.


Jag tycker att det jag gjorde inte va så farligt när vi frostade av frysen, men så fel jag hade, ondare i ryggen fick jag.

Var hos kuratorn idag, tog upp en del saker, ska söka en annan fond nu, ska få en rollator som jag kan ha inne, kuratorn hade talat med sjukgymnasten om att jag hade småpratat om det, o frågade mig idag om jag hade tänkt nåt mer om det, så det sa jag att det hade jag gjort, för nu tar jag min stol om jag har för ont att gå. Sen sa jag att jag skulle ringa arbetsterapet om en ramp när man ska in med rollatorn när man ska in, och nästa vecka ringa dietisten för han va ledig denna vecka. För vågen går upp och upp.
Ska tillbaka till kuratorn på måndag. När jag var klar hos henne gick jag till sköterskorna och sa att jag vill ha en läkartid, vill träffa en läkare, hon kollade mina uppgifter o jag sa att ena läkaren sa att vi ska träffas var tredje vecka medans den andre har satt en tid om 3 månader, och läkaren som sa var 3dje vecka sa att jag ska få detta som stärker skelettet var 3 dje vecka. Därför så täta träffar.
Då skulle jag sitta och vänta på en annan sköterska, då sa jag att jag måste gå, hade patrik o pontus som väntade o patrik skulle tillbaka till jobbet o jag o pontus skulle till Birgitta, så en sköterska skulle ringa mig.

Vid halv 5 ringde en. Så på måndag kl 10 ska jag ta blodprov, kl 11 ska jag ev få träffa en läkare, kl 13 ska jag träffa kuratorn och sen ska jag få skelettstärkande grejen oxå nångång. antingen efter läkarbesöket eller efter kuratorn, det blir spännande att se hur detta går. En HEL dag på sjukhuset nästan, det som är drygt är ju väntan mellan allt. Efter blodprovet hinner jag ta en kaffe tills kl 11 när jag ev ska få träffa en läkare, hos läkaren tar det kanske 30-45min, då hinner jag luncha på kristallen, men om jag inte får träffa en läkare så har jag 3 timmar som jag måste hitta på nåt. Vi är inte där än... Ska komma ihåg att ringa på torsdag o boka en sjukresa.


Lagade maten idag, det blev ris & korvstroganoff, den blev riktigt god måste jag säga.
Imorgon är det onsdag, hoppas att jag kommer kunna röra på mig. Challan ska komma o hälsa på, fast vi har inte sagt nån tid, får ta och sms henne, lite sent att ringa nu  =)

Ikväll är jag pigg, men ska gå o borsta tänderna och sticka det sista på tröjan, halskragen, har 9 varv kvar, sen ska jag sy öronen, svansen, ögonen, benen och sy fast knapparna, så KANSKE att ni får se en bild på resultatet imorgon.  =)


Hejsvejs